ГЕРБ има ясни и реалистични цели, насочени към най-важното –

...
 ГЕРБ има ясни и реалистични цели, насочени към най-важното –
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Ще отворим здравни кабинети в училищата и градините

 izbori_2023_v1_014

 

ГЕРБ има ясни и реалистични цели, ориентирани към най-важното – децата и младежите. Мерките в програмата на ГЕРБ, ориентирани към тях, показва лидерът на листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново проф. Костадин Ангелов.

„ Децата да са здрави е приоритет въобще в опазването на здравето. Навременно разкриване на болесттите при новородени и при деца е доста значимо за лекуването им, само че и изцяло - за ранното детско развиване “, споделя проф. Ангелов. Какво планува ГЕРБ в тази посока – основаване на Национален център широкообхватен пренатален и неонатален скрининг и скрининг на обществено значими болести на новородени, бебета и деца. Паралелно с това в детските градини и учебните заведения ще има профилирани профилактични здравни и дентални стратегии. Акцент в тях ще са диабетът, предварителна защита на детското затлъстяване, гръбначните и лицево-челюстните изкривявания, даже невниманието към кариеси. С спомагателни 60 часа годишно здравословният метод на живот ще стане неизменима част от тематиките в класната стая. Ще бъде основана и национална стратегия за противопоставяне на търсенето и предлагането на опиати измежду учениците за предварителна защита към зависимостите.

„ Държавата би трябвало да потвърди своята отговорност и грижа за децата и когато те се нуждаят от лекуване. ГЕРБ планува строителство на четири многопрофилни детски лечебни заведения – Национална в София, както и районни във Варна, Пловдив и Бургас. Създаден ще бъде и високотехнологичен център за лекуване с протонна терапия, с фокус върху децата пациенти “, изяснява проф. Костадин Ангелов. И прибавя, че безвъзмездни ще бъдат медикаментите, изписани от общопрактикуващ доктор за деца до 14 години – 100% от цената им ще се поема от Здравната каса.

Да си откри добра работа, с благоприятни условия за нови умения, израстване и удовлетворяващо възнаграждение, е доста значимо както за всеки младеж, по този начин и за стопанската система в страната. ГЕРБ има система от ограничения и в тази тенденция.
„ С нов модел на учебни учебно-тренировъчни компании учениците ще могат да развиват своите умения и да имат тласък да започват личен бизнес “, изяснява проф. Ангелов.
Читалищата да станат модерни просветителни центрове, където децата и възрастните да се образоват на цифрови умения, онлайн банкиране, електронни административни услуги, на оказване на първа помощ, пътна сигурност, здравословно хранене, предварителна защита на алкохол, опиати, принуждение и други, също е мярка на ГЕРБ.
„ Програма по ковид-модела 60/40 за завършващите учебно заведение или университет ще помогне на 60 000 младежи да стартират работа. Държавата ще поеме 60% от заплатата и осигурителния им приход за една година. Ще продължим политиките за данъчни облекчения на фамилиите, с които да бъде подтиквано раждането на повече деца “, споделя още проф. Костадин Ангелов.

180 000 младежи нито учат, нито работят. С създадена от ГЕРБ система за валидиране на добитите отвън учебно заведение професионални умения ще бъде ускорена както тяхната реализация, по този начин и на останалите безработни. Разработена ще бъде и национална стратегия за обезпечаване на краткотрайна претовареност в земеделието, към която ще има училищен и студентски стажове.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР